loader-logo
Äri
Maksud
Seadused

2021 numbrites

Olen oodanud veel ühte numbrit, kuid tänaseks pole seda ikka saanud. Seega räägime täna ikkagi 2021. aasta numbritest. Tähtis on teada neid enne detsembrikuu palgaarvestust, sest neid tuleb rakendada juhul, kui detsembrikuu palka maksame välja jaanuaris.

Mis on muutunud? Sotsiaalmaksu määraks on jäänud 33%. Kuid 2021. aastal sotsiaalmaksu minimaalse kohustuse aluseks olev kuumäär on 584 eurot, s.t sotsiaalmaksu minimaalne kohustus on 192,72 eurot kuus. Seda on vaja ravikindlustuse tekkimiseks igakuiselt, mäletad? Ja see kehtib juba jaanuarikuu väljamaksete kohta!

Mis on küsimärgi all? Töötasu alammäär. Eesti Tööandjate Keskliidu ja Eesti Ametiühingute Keskliidu esindajad küll jõudsid kokkuleppele jätta alampalk 2021. aastaks praegusele tasemele, mis on 584 eurot, kuid Töötasu alammäära kehtestamise määrust aastaks 2021 veel ei ole.

Mis on jäänud samaks?

– Tulumaksu kinnipidamise määr on 20%.

– Dividendidele kohalduva juriidilise isiku tulumaksu määr on 20/80. Regulaarselt makstavatele dividendidele kohalduva juriidilise isiku tulumaksu määr on 14/86 ning füüsilisele isikule makstud dividendidelt täiendavalt kinnipidamisele kuuluva tulumaksu määr on 7%.

– Maksuvaba tulu summa sõltub isiku sissetulekust (kuus kuni 500 eurot ja aastas kuni 6000 eurot).

– Töötuskindlustusmakse määrad on töötajale 1,6% ja tööandjale 0,8%.

– Kogumispensioni makse määr on 2%. Kogumispensioni makse kinnipidamise kohustuse algus- või lõppkuupäeva TULEB KINDLASTI KONTROLLIDA!

Nii palju siis numbritest! Peame neid meeles juba detsembrikuu töötasu arvestamisel (juhul kui maksame välja jaanuaris).

Rahulikku jõuluaega!

Natalia Gorpinchenko | Accountex Raamatupidamine



© Kõik õigused kaitstud.